Dr Krzysztof Mizera – dietetyk sportowy, fizjolog sportu, szkoleniowiec, dietetyk piłkarzy polskich i zagranicznych, 2 sezony spędził w sztabie ŁKS Łódź, w 2024 r. współpracował z węgierskim Ferencvaros Budapest (35-krotny mistrz kraju). Członek amerykańskiego stowarzyszenia - Professionals in Nutrition for Exercise and Sport oraz Polskiego Towarzystwa Medycyny Sportowej, członek Editorial Board American Journal of Sports Science (New York). Współpracuje z czołowymi sportowcami oraz amatorami w zakresie regeneracji, odchudzania, przygotowania motorycznego i żywienia. Od 2008 r. wykładowca na uczelniach wyższych (AWF Warszawa, Uniwersytet SWPS, Mazowiecka Uczelnia Medyczna oraz WSIIZ w Warszawie). Koordynator kierunku Dietetyk studiów I i II stopnia w WSIIZ w Warszawie.
Czynny uczestnik licznych projektów naukowych oraz konferencji w Polsce i za granicą. Jego praca doktorska dotyczyła żywienia w sportach siłowych. Autor ponad 39 publikacji naukowych z zakresu żywienia i 120 publikacji popularno-naukowych oraz książkowych bestsellerów: "Bieganie jest proste" , "Dietetyka sportowa" (kupiona przez Amerykańskie wydawnictwo Velo Press i opublikowana na 4 kontynentach) oraz "Żywienie młodego sportowca". W kwietniu ukaże się kolejna książka "Regulacja masy ciała w sporcie". Przebiegł 11 półmaratonów.
Zapraszam do współpracy także przy Eventach - dietetyk sportowy Dr Krzysztof Mizera
670
zadowolonych klientów w formie
Indywidualnych diet
14 lat
doświadczenia
PUBLIKACJE KSIĄŻKOWE - BESTSELLERY
Bieganie jest proste
Jeśli chcesz zacząć biegać dłuższe dystanse, a nie wiesz jak się przygotować, ta książka jest dla Ciebie
Dietetyka sportowa
Bestseller sprzedawany na 4 kontynentach. Doskonała pozycja dla sportowców, trenerów, studentów i dietetyków
Żywienie młodego sportowca
Kompendium wiedzy o żywieniu dla rodziców, trenerów jak i młodych zawodników.
Dietetyk sportowy, fizjolog i trener Dr Krzysztof Mizera